U Banjaluci se prvi put održava svečana Akademija na Dan državnosti BiH

Vijesti 25. nov 202119:34 > 19:40 9 komentara
Facebook

Svečana Akademija povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine održava se večeras u Banjaluci u organizaciji Socijaldemokratske partije BiH (SDP).

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a je danima najavljivao ovu svečanost, a on je i domaćin ove večeri.

“Prvi put u post Dejtonskoj BiH, u Banja Luci Svečana Akademija povodom dana državnosti BiH i 78. godišnjica ZAVNOBIH-a. Bosnu i Hercegovinu vidim kao normalnu, sređenu zemlju u kojoj će se vrednovati kvalitet, a ne nacionalna i stranačka pripadnost, zemlju u kojoj će vladati pravo a ne politike, zemlju u kojoj će pamet biti ispred kriminala, čast ispred svega“, napisao je Mijatović na svom Facebook profilu.

Osim Mijatovića, u punoj sali u kojoj se održava Akademija prisutni su i Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, Saša Magazinović, državni zastupnik (SDP), Irfan Čengić, zastupnik u Parlamentu FBiH, kao i ostali simpatizeri i članovi ove stranke, ali i druge ličnosti iz javnog svijeta.

“Večeras u Banjaluci predivan praznični skup! Hvala Vojinu Mijatoviću što nas je okupio na pravom mjestu u pravo vrijeme. Živjela Bosna i Hercegovina i u njoj predivna Banjaluka!”, poručio je Magazinović na Facebooku.

Na gostoprimljivosti u Banjaluci se zahvalio i Irfan Čengić.

“Večeras u Banja Luci sinoć u Sarajevu, svečane akademije povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Svim srcem za Bosnu i Hercegovinu i srpsku i bošnjačku i hrvatsku i svih ostalih građana. Protiv separatizma, protiv unitarizma, protiv segregacije i aparthejda. Čestitke Vojinu Mijatoviću na večerašnjem događaju i borbi koju vodi, računaj na nas. Sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine”, naveo je Čengić.

Svečanost je počela intoniranjem himne države Bosne i Hercegovine.

Sinoć je i u Domu mladih u Sarajevu održana svečana Akademija SDP-a uoči Dana državnosti BiH s koje su poslane snažne poruke.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare