U Banjaluci slijede restrikcije vode?

Vijesti 25. jul 202217:42 0 komentara
N1

Zbog nestašice vode u Banjaluci bi u narednim danima mogle biti uvedene restrikcije. Vodovod će sačiniti plan. Sve kako bi se riješio problem koji mjesecima imaju mještani rubnih dijelova grada.

Seoska idila, obilje zelenila, a u zelenilu obilje bačvi. Zemlja vapi za vodom, a kišnica će pomoći kaže Ilija koji je bačve u dvorište postavio još tokom zime.

“Ja sam znao da nje neće biti. Hvatam kišnicu, uhvatio sam četiri tone kišnice”, ispričao nam je Ilija Šorbaz, mještanin Donjih Kola.

Pola je već potrošio. Donja Kola svake godine u ljetnjim mjesecima imaju problem sa vodom, ali on nikada nije trakao kao sada, od početka maja pa cijelo ljeto.

Sistem prikupljanja kišinice u Donjim Kolima kod Banjaluke doveden je gotovo do savršenstva. U svakom dvorištu može se vidjeti i po nekoliko bačvi u koje se nakuplja kišnica koje je sve manje, jer je i kiše sve manje, a u česmama vode gotovo da nema ili je ima sa izuzetno slabim pritiskom.

“Prilagođavaš se moraš, šta, nema druge alternative”, dodao je Ilija Šrobaz.

Jer ona koja je ponuđena od Gradske uprave i Vodovoda ne funkcioniše dovoljno dobro. Voda se u Donja Kola doprema uz pomoć cisterni, ali njihov broj nije dovoljan. U selu je mnogo starih, bolesnih i lica u stanju potrebe.

Opširnije u priči Mladena Vujinovića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!