U Banjaluci uhapšena još dva policajca zbog razbojništva nad migrantima

Vijesti 15. nov 202219:23 1 komentar
N1/Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, pod nadzorom postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, juče su identifikovali i lišili slobode još dva policijska službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske - PU Banjaluka.

Radi se o policajcima inicijala Đ.S. i D.S. iz Banjaluke, a lišeni su slobode zbog “postojanja osnova sumnje da su dana 7. novembra oko 23 časa zajedno sa policijskim službenicima M.B. i B.S. počinili krivično djelo ‘Razbojništvo’ iz člana 227. stav 2. Krivičnog zakonika Republike Srpske na štetu četiri strana državljanina”.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da će obzirom da se radi o policijskim službenicima oni biti suspendovani iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a, entiteta u Bosni i Hercegovini, i protiv njih će biti pokrenut unutrašnji postupak.

“Po nalogu postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka lica Đ.S. i D.S. su nakon završene kriminalističke obrade puštena na slobodu, a protiv istih će nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu”, dodaje se u saopštenju.

Ranije je iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva saopšteno da su Bojan Stanković (1998) i Miloš Bajić (1999) iz Banjaluke, zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova RS-a osumnjičeni da su prilikom vršenja službene dužnosti, 7. novembra na autobuskoj stanici u ulici Braće Podgornika, u Banjaluci, iz bašte UO “Soledar”, izveli grupu od oko 15 migranata. Iz Tužilaštva su naveli da se sumnjiče da su četiri migranta izdvojili iz grupe, odveli u pravcu željezničke stanice, te sa dva NN lica, od kojih je jedno NN lice bilo naoružano automatskom puškom, oštećene pretresli i oduzeli ima i prisvojili oko 700 eura.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare