U Banjaluku stigla do sada najveća isporuka vakcina za RS

Vijesti 05. maj 202117:54 > 17:56 1 komentar
N1

U Banjaluku je stiglo 80.000 doza kineske vakcine Sinopharm protiv COVID-19, koju je Radovanu Viškoviću, predsjedniku Vlade RS, uručio kineski ambasador u BiH Ji Ping. To je ujedno do sada najveća isporuka vakcina za ovaj bh. entitet.

Višković je kazao da je Vlada RS u pregovorima sa Rusijom, za dodatne doze vakcine Sputnik V.

“Poslali smo odgovarajuće dokumente. Minimalno 200.000, a može se desiti 300.000 doza da imamo u maju, što će omogućiti značajno ubrzaniju vakcinaciju, štiteći zdravlje građana”, rekao je Višković.

On je kazao da je cilj izlazak iz pandemije korona virusa, s kojim se bori više od godinu dana.

“RS je učinila sve da građanima obezbijedi vakcine. Imat ćemo brzo za raspolaganju toliko vakcina – da sve što se danas proizvodi, ponudimo građanima na dobrovoljnoj bazi. Vlada je to uradila skupa sa ljudima koji su tu da nam pomognu”, dodao je Višković.

On se zahvalio ambasadoru Kine, a rečeno je da je uz 80.000 doza Sinopharm vakcine stigla i donacija PCR testova.

Prvi kontingent od 80.000 doza vakcina, od ukupno predviđenih 160.000 doza, stigao je u krug banjalučkog preduzeća “Krajina grup”.

Ovo je do sada najveća isporuka vakcina koja je stigla u Republiku Srpsku i BiH, a rezultat je direktnih pregovora srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa najvišim zvaničnicima Kine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare