U BiH sutra oblačno s kišom i susnježicom

Vijesti 10. feb 202113:43 > 14:40 0 komentara
Anadolija

U Bosni i Hercegovini sutra će biti pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne uglavnom kiša, a postupan pad temperature zraka, uvjetovat će i prelazak kiše u susnježicu i snijeg, osim na krajnjem jugu. Na planinama sa snijegom. Od sredine dana prema večernjim satima postupan prestanak padavina. Vjetar umjerene jačine. Prijepodne vjetar postepeno mijenja smjer s juga na sjever. Temperatura zraka većinom između -2 i 5, na jugu BiH do 8 stupnjeva. Tokom poslijepodneva, postupan pad temperature zraka.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. Najprije s kišom, a padom teperature kiša će postupno prelaziti u susnježicu i snijeg. Jutarnja temperatura iznosit će oko 2, a najviša dnevna oko 5 stupnjeva.

U BiH danas je bilo pretežno oblačno vrijeme s kišom u južnim i jugozapadnim dijelovima, a na planinama i sa slabim snijegom.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica -2 stupnja, Ivan-sedlo 7, Livno 9, Sokolac 10, Grude i Trebinje 11, Bugojno, Drvar, Gradačac, Mostar, Sarajevo i Zvornik 12, Neum i Stolac 13, Bihać 14, Banja Luka 15, Jajce, Tuzla i Zenica 16 i Sanski Most 17 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!