U Brčkom se obilježavao Dan državnosti, SNSD – “spriječen ozbiljan incident”

Vijesti 26. nov 202109:42 7 komentara
N1/Ilustracija

Opštinski odbor SNSD-a Brčko pozdravio je reakciju brčanske policije koja je sinoć "spriječila ozbiljan incident" u naselju Ilićka kada se kolona od desetak vozila sa istaknutim zastavama Republike Bosne i Hercegovine parkirala ispred tržnog centra "Gafros" povodom proslave Dana državnosti BiH.

“S obzirom da je riječ o naselju u kojem žive isključivo Srbi, najvećim dijelom izbjegli sa teritorije Federacije BiH, te da je riječ o lokaciji koja je pokrivena nadzornim kamerama, jasno je da je riječ o provokaciji”, navodi se u saopštenju ove stranke.

Iz brčanskog odbora SNSD-a ističu da je cilj bio izazvati reakciju i ozbiljniji incident za koji bi bili okrivljeni Srbi.

“OO SNSD-a Brčko očekuje od Vlade i drugih institucija distrikta da jasno osude ovu provokaciju i ubuduće djeluju preventivno kako bi se izbjegli teži incidenti. Pozivamo Policiju da u saradnji sa Tužilaštvom ispita pozadinu provokacije i učesnike i inspiratore incidenta primjereno kazne”, ističu iz OO SNSD-a Brčko, koji su zahvalili građanima Ilićke na tome što “nisu dozvolili da budu isprovocirani”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare