U današnjem izdanju Dana uživo gledajte Rudić, Marić, Mehmedović, Jesenković

Vijesti 30. aug 202214:19 0 komentara
N1

Na Bledu u Sloveniji održava se 17. Strateški forum pod nazivom "Vladavina moći ili moć pravila". Ove godine fokus je na krizu poretka i na odgovor međunarodne zajednice na nove izazove. Na panelu "EU i Zapadni Blkan: Ko je spreman?" obraćaju se Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova BIH, Gabriel Escobar, američki predstavnik za Zapadni Balkan i Christian Schmidt, visoki predstavnik. Uživo pratimo dešavanja na forumu.

Uoči zvaničnog početka izborne kampanje 2. septembra o aktuelnim temama razgovaramo s Borkom Rudić, generalnom sekretarkom Udrženja “BH novinari”.
Nakon ljetne pauze Skupština KS je počela sa radom. O urađenom i neurađenom u ovom mandatu, aktuelnim problemima i rješenjima razgovaramo sa Zvonkom Marićem, zastupnikom u Skuštini KS i delegatom u Domu naroda FBiH.
Jučer usvojen amandman Dušanke Majkić kojim se ukidanje akciza ograničava na 30 dana. Od ukidanja akciza ništa jer da bi zakon bio usvojen potrebno je da bude usvojen u identičnom tekstu.  Zašto građani neće plaćati jeftinije gorivo, pitamo zastupnika u Predstavničkom domu BiH Šemsudina Mehmedovića?
Ovo je surova, ali osjetljiva priča o našim prostorima, kršenjima pravila i tvrdoglavosti. U izvedbi plesača jakih ličnosti posebno odabranih za Balkan Dance Project 2022, “SARA-JE-VO” će premijerno biti izvedena na ovogodišnjem festivalu Mess. Tim povodom sa nama jedan od najboljih evropskih koreografa Edhem JESENKOVIĆ i producentica Balkan dance project-a za BiH Nataša Hajdarević.
Dan uživo gledajte od 16 do 18.30 sa vama Sunčica Šehić.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!