U Danu uživo o brojnim reakcijama na moguću odluku OHR-a

Vijesti 21. jul 202213:00 > 13:06 0 komentara
N1

Brojne su reakcije na moguću odluku Christiana Schmidta o izmjenama Izbornog zakona. Dok tzv. probosanske stranke poručuju da je riječ o aparthejdu, stranke okupljene oko HNS-a osuđuju "pozive na rat".

Na jednom od prvih sastanaka sa OHR-om bio je i Miro Lazović predsjednik Foruma parlamentaraca 1990 i bivši predsjednik Skupštine Republike Bosne i Hercegovine. O utiscima sa sastanka i odluci i prijedlogu koji je ekskluzivno objavila N1 televizija danas govori za “Dan uživo”.
“Politička histerija aktera iz Sarajeva protiv OHR-a vrlo je opasna” poručio je predsjednik Poreta Zeleni i zastupnik u Parlamentu FBiH Nihad Čolpa kad su počele spekulacije o Schmidotovom nametanju Izbornog zakona. Da li danas, kad su se pojavili prijedlozi u medijima, isto misli – pitamo ga u Danu uživo. Razgovaramo i o planovima Zelenih za izbore, ali i odgovoru vlasti na ekonomsku krizu.
U komentaru aktuelnosti sa nama je danas vanjskopolitički analitičar i urednik portala Politički.ba Sead Numanović, koji nam stiže u emisiju sa sastanka sa OHR-om.
Naš poznati slikar Adin Hebib zajedno sa kćerkom Mijom najavljuje izložbu u Mostaru za sami kraj mjeseca jula. Na izložbi će predstaviti umjetničke slike i unikatan nakit, a više detalja saznajte danas u našoj emisiji.
Naši reporteri i reporterke i danas izvještavaju o svim aktuelnostima iz zemlje, regije i svijeta. Pratimo stanje na požarištima, informišemo vas o pripremama za predstojeće izbore, a donosimo i priču o sve većem broju otkazanih letova i posljedicama koje trpe putnici.
Ne propustite ni pregled najvažnijih vijesti iz sporta.
Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović Slipičević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!