U Danu uživo o grijanju, predizbornoj kampanji i sahrani Elizabete II

Vijesti 19. sep 202213:14 0 komentara
N1

U „Danu uživo“ govorimo o prvoj polovini predizborne kampanje koja je iza nas, predstojećoj sezoni grijanja... Uživo smo u Londonu, gdje će biti sahranjena britanska kraljica Elizabeta II.

O predizbornim planovima i projekcijama, protivkandidatima i kampanji, posebnim sjednicama NSRS, rasprodaji državne imovine, uticajima iz okruženja na izborne procese u BiH – razgovaramo sa predsjednikom SDS-a i kandidatom opozicije u RS za člana Predsjedništva BiH, Mirkom Šarovićem.

U predizbornom programu “Dana uživo” naš gost danas je i Borislav Bijelić, kandidat stranke “Život” za člana Predsjedništva BiH iz RS. Govorimo o programu sa kojim izlazi pred glasače, situaciji u BiH, optužbama da je povezan sa vladajućom koalicijom u RS…

Transparency International u BiH podnio je prošle sedmice krivičnu prijavu protiv ministra transporta i komunikacija BiH Vojina Mitrovića, zbog nezakonitog donošenja novog Pravilnika o registraciji vozila kojim se otvara mogućnost da se značajni prihodi koje naplaćuje država, ubuduće usmjere privatnom preduzeću. O tome, ali i borbi protiv korupcije, nepravilnostima u izbornoj kampanji, te nelogičnostima vezanim za biračke spiskove – razgovaramo sa Ivanom Korajlić, izvršnom direktorkom TI u BiH.

Aktuelna dešavanja u BiH, od političke kampanje, do afere sa prijateljskom fudbalskom utakmicom BiH – Rusija, komentariše politička analitičarka Ivana Marić.

Tu su i servisne i sportske vijesti, kao i reporterske priče sa terena.

Sa vama od 16 do 18:30h – Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!