U Goraždu se otvara javna kuhinja

Vijesti 04. sep 202111:30 1 komentar
N1

U Goraždu bi narednog mjeseca s radom trebala početi javna kuhinja, čime će biti realizirana dugogodišnja ideja Regionalnog odbora "Merhameta“ Goražde.

Direktor ove organizacije Ermin Hodžić naglašava da je potreba za javnom kuhinjom i u ovom dijelu države sve izraženija, s obzirom na broj korisnika kojima je potreban ovaj vid pomoći.

Po njegovim riječima, projekt će biti realiziran u saradnji s Gradskom upravom Goražde.

“Nažalost, potrebe za javnom kuhinjom su velike i mi smo bili jedini Regionalni odbor u sklopu Merhameta koji je nije imao, ali nadamo se da će se za mjesec dana i to promijeniti. Javna kuhinja i pekara u dogovoru s gradonačelnikom Goražda Ernestom Imamovićem koji nam je dao prostor, počet će s radom u bivšem Đačkom domu. U početku smo planirali od 100 do 150 korisnika, a taj broj će se vremenom povećavati shodno potrebama”, pojasnio je Hodžić.

Navodi da je broj korisnika kojima je potrebno obezbjediti kvalitetan obrok, nažalost, sve veći.

“Na ovaj način nastojat će se obezbjediti obroci za osobe u stanju socijalne potrebe i kroz razgovor s našim korisnicima svi su izrazili potrebu. Imat će priliku dobijati kvalitetne obroke uključujući i suhe obroke vikendom, tako da će javna kuhinja i pekara svakim danom biti u funkciji i na usluzi građanima, pri tome mislim i na romske porodice”, kazao je Hodžić.

Dodao je da će uskoro biti odabran i izvođač radova za adaptaciju objekta bivšeg Đačkog doma koji će biti prilagođen ovim potrebama.

Javna kuhinja i pekara Merhameta sa radom bi trebala početi polovinom oktobra.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare