U Mostaru pao snijeg

Vijesti 07. apr 202108:41 0 komentara
N1

U Mostaru je u utorak navečer pao snijeg što je stanovnike grada na Neretvi za ovo doba godine poprilično iznenadilo.

Snijeg se u manjim količinama zadržao na tlu što je obradovalo najmlađe Mostarce. Iz Auto moto saveza u BiH upozoravaju da se prometuje po mokrim ili djelomično vlažnim i skliskim kolnicima, dok na dionicama u višim planinskim predjelima ima ugaženog snijega i leda na kolniku.

“Ovakve aprilske snježne prizore u Mostaru još nikad nisam vidio. Kako ću ga i vidjeti kada je vjerovatnoća za snijeg prema podacima FHMZBiH u Mostaru u ovom mjesecu u zadnjih 60 godina (period 1961-2020) ravna, pazite sad, NULI! E, zbog ovoga je prodor impresivan!”, naveo je sinoć meteorolog Nedim Sladić.

Zbog zimskih uvjeta za vožnju obustavljen je saobraćaj za teretna vozila na putevima Tomislavgrad-Šuica-Kupres i Drvar-Bosanski Petrovac, dok putnička vozila na ovim dionicama saobraćaju otežano. I na ostalim dionicama u višim predjelima saobraća se otežano, a izdvajamo puteve Trnovo-Foča-Gacko (prevoji Rogoj i Čemerno) i Glamoč-Mlinište, kao i šire područje Romanije. Na putu Olovo-Kladanj-Stupari preporučuje se korištenje lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!