U Mostaru pronađena neeksplodirana aviobomba iz Drugog svjetskog rata

Vijesti 31. mar 202109:03 0 komentara
CZ HNK

Na lokaciji Agronomskog i prehrambenog tehnološkog fakulteta u naselju Rodoč područje Grada Mostara, pronađena je neeksplodirana avionska bomba iz perioda Drugog svjetskog rata, saopćeno je iz Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNK.

Federalna uprava civilne zaštite, nadležna za humanitarno deminiranje i uništavanje mina i neeksplodiranih ubojnih sredstava, planira započeti iskopavanje neeksplodirane avionske bombe 02.04.2021 u 09,00 sati, te najkasnije do 11,30 sati izvršiti utovar iste.

“Obavještava se stanovništvo, s navedene lokacije, da poduzmu mjere predostrožnosti u radijusu od 500 metara (ukloniti sva parkirana vozila), u navedenom vremenu predviđenom za iskopavanje i utovara neeksplodirane avionske bombe”, navodi se u saopćenju.

Transport neeksplodirane avionske bombe izvršit će se 02.04.2021. u 11,30 sati rutom: Rodoč, lokalnim putem do izlaska na magistralni put M17, istim u pravcu Bijela.

“Obavještava se stanovništvo da će se na navedenoj ruti transporta avionske bombe, od strane nadležnih institucija, poduzeti određene sigurnosne mjere fizičkog osiguranja transporta”, saopćeno je iz Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNK.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!