U Neumu razočarani: Iako je obećano, helikopter nije došao, niko se ne javlja

Vijesti 08. avg 202215:47 > 15:553 komentara
Podijeli:
Izvor: PVP Mostar, vatrogasci

''Od jučer ujutro više nam se niko nije javljao, tako da za danas nemam nikakvu informaciju. Na terenu su u ovom trenutku samo neumski vatrogasci'', kazao je Marko Tapalović iz Općinske službe za civilnu zaštitu Neum.

”Požar u Neumu još uvijek je aktivan i upućen je zahtjev za pomoć iz zraka”, kazao je Tapalović, naglasivši kako trenutno nisu ugroženi stambeni objekti.

Dodao je kako su uputili zahtjev za pomoć helikoptera Oružanih snaga BiH, jer je dio požara aktivan na nepristupačnom terenu na području planine Žaba.

‘Sinoć u kasnim večernjim satima situacija je bila pogoršana. Vatra se širila prema selima Hutovo i Cerevo, međutim to su vatrogasci tokom noći, do ranih jutarnjih sati, uspjeli riješiti. Vatra trenutno ne prijeti kućama, ali je dio požara ostao daleko od cesta gdje se ne može pristupiti vatrogasnom opremom zbog čega smo danas opet zatražili pomoć iz zraka”, pojasnio je.

Istakao je kako je i jučer upućen zahtjev za pomoć Oružanih snaga BiH koja je bila dogovorena, ali se helikopter ipak nije pojavio.

”Komuniciramo s Federalnom upravom Civilne zaštite i Oružanim snagama i bilo je dogovoreno da će taj helikopter doći kod nas jučer ujutro, a da bi popodne išao u Konjic. Međutim, jučer se nije pojavio kod nas, a koliko znam ni u Konjicu”, poručio je Tapalović.

Kazao je kako je razočaran takvim razvojem događaja te je dodao kako nema informacija zbog čega se helikopter nije pojavio.

”Od jučer ujutro više nam se niko nije javljao, tako da za danas nemam nikakvu informaciju. Na terenu su u ovom trenutku samo neumski vatrogasci”, kazao je Tapalović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar