U Novom danu ispovijest sestre: “Brat je tražio pomoć, nije je dobio, ubio se”

Vijesti 05. maj 202215:35 0 komentara
N1

Brojne teme i gosti u Novom danu za petak 6. maj.

Centralna izborna komisija BiH donijela je odluku o raspisivanju i održavanju opštih izbora u BiH. Izbori će se održati  u nedjelju, 02. oktobra. Sredstva treba da se obezbjede u roku od 15 dana. Gost Novog dana je Vedran Hadžović – bivši član CIK BIH.
Njemački kancelar Olaf Šolc je u srijedu izjavio da podržava šest zapadno-balkanskih zemalja na njihovom putu u EU. Trenutna pažnja njemačke vlade na regiju također ima mnogo veze sa Rusijom. Koji su novi detalji Njemačke posvećenosti Zapadnom Balkanu detalje ima novinar DW Mehmed Smajić.
“17 maja napunit će se godina dana, od dana kada je moj jedini brat Sanjin Gijo izvršio samoubistvo. Imao je depresiju, tražio je pomoć. Prije nego je odlučio otići ležao je 45 dana na psihijatrijskoj klinici, tražio je pomoć. Nisu mu uspjeli pomoći.Mnogi od nas čak su se ljutili na njega, kako to neće da se “trzne” da se “bori”. Ubio se.” – ispovijest je sestre Sanele Sadiković Gijo koja je odlučila glasno progovoriti o svom bratu, sebi, svim ljudima koji traže pomoć. Jutros govori u Novom danu zajedno sa psihologinjom Džanom Lončaricom.
Sarajevo u top 100 klimatski neutralnih i pametnih gradova u Evropi. Ovim je Sarajevo dobilo priliku da predvodi u naporima u suzbijanju efekata klimatskih promjena. Kako to uraditi ideje imaju žena koje posjeduju i lični i profesionalni motiv da Sarajevo učine zelenijim i pametnijim gradom.  Kako to uraditi, o idejama razgovaram sa Nerminom Suljević – šeficom Odsjeka za pripremu projekata u Gradskoj upravi Grada Sarajevo i Dalilom Zečić – stručnom savjetnicom za evropske integracije i koordinaciju provedbe projekata i Lamijom Halilović – stručnom savjetnicom za razvoj i zaštitu okoliša u Općini Ilidža.
Minela Jašar – Opardija je sa vama od 08-11h,

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!