U Novom danu o fizičkom, verbalnom i cyber nasilju nad djecom

Vijesti 31. okt 202215:32 0 komentara
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Istraživanja su pokazala da danas djeca u dobi od 9 do 17 godina svakodnevno koriste internet. Njih 80 posto koristi mobilni internet. A u 90 posto slučajeva imaju naloge na društvenim mrežama. Kako manipulacija na internetu započinje? Kako se ponaša žrtva, a kako počinioc? Kako ne prespavati uzroke i preventivno djelovati za Novi dan govore Saša Petrović – inspektor Federalne uprave policije, Vesna Filipović – profesorica pedagogije i Ranko Rajović – stručnjak za inteligenciju djece.

Izvršni Odbor Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine odlučilo je na tematskoj sjednici da utakmica između Rusije i Bosne i Hercegovine neće biti odigrana. Nakon burne reakcije javnosti čelnici bh. fudbala odlučili su da će utakmica sa Rusijom ipak više napraviti štete nego koristi za bh. fudbal, te su odložili susret. O samoj odluci govorimo sa Sportskim novinarom Emirom Delićem.

Berlin ove sedmice okuplja šefove država i vlada Zapadnog Balkana na Samitu Berlinskog procesa. Svi treba da idu u Evropsku uniju – posljednje su poruke njemačkih i evropskih zvaničnika. Jesu li poruke dovoljno uvjerljive zemljama Zapadnog Balkana da ih uvjeri da vrijedi raditi na reformama i onome što donosi evropski put, ali i onim državama članicama koje su sumnjičave da bi se EU uskoro trebala širiti. Iz Berlina za Novi dan govori Jasmin Hasić – izvršni direktor Humanity in action.

Porazna bračna statistika Bosanaca i hercegovaca za posljednju deceniju. Samo tokom 2021. razvelo se blizu 3.000 bračnih parova. Zašto sve rjeđe stajemo na ludi kamen, a sve češće razvodimo za Novi dan govore: Emir Cocalić – novinar, Dželila Mulić Čorbo – psihologinja, Dženana Hadžiomerović – pravnica.

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 08-11h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!