U Novom danu o nekretninama i liječenju psihičkih smetnji

Vijesti 14. aug 202214:15 > 14:39 0 komentara
N1

Sutra u Novom danu gledajte:

U “Novom danu” donosimo najnovije informacije sa Sarajevo Film Festivala na čijem tepihu se očekuje dolazak Danskog glumca Madsa Mikkelsena.

Psihijatar Davor Mucić, redovan gost Sarajevo film festivala, autor svjetske instrukcije za telepsihijatriju koju je Svjetska psihijatrijska asocijacija publicirala u februaru 2021.godine gost je “Novog dana”.
S jednim od pionira telepsihijatrije razgovaramo kako treba da izgleda liječenje psihičkih smetnji “na daljinu”, kako prevenirati tragedije poput “krvavog pira” na Cetinju, kako pomoći mladima kod depresije i anksioznosti….

Tema “Novog dana” su trendovi u prometu nekretninama. Bosna i Hercegovina u vrhu je europskih zemalja s najnižim cijenama nekretnina, pokazalo je najnovije istraživanje kojeg je sprovela agencija Deloitte, dok su u zemljama Europske unije stanovi najjeftiniji u Rumuniji. Ipak posjed stana za mnoge Bosance i Hercegovce postaje nemoguća misija upravo zbog cijena koje rastu iz godine u godinu. Da li se očekuje stabilizacija ili pad cijena nekretnina, da li će sa padom cijena materijala pojeftiniti i novogradnja, kakav je odnos potražnje i ponude i kakvi su uvjeti za dobijanje stambenih kredita u vremenu inflacije razgovaramo sa Dinom Osmanbegovićem, ekspertom za promet nekretninama iz Sarajeva i Rankom Vukmanovićem direktorom agencije “Nek-nekretnine” iz Istočnog Sarajeva.

Virusom korona sve je više zaraženih osoba i bolnice su sve punije, a stručnjaci s nelagodom čekaju jesen, povratak u zatvorene prostore i početak godine. O epidemiji razgovaramo sa doc. dr. Nina Rodić Vukmir, načelnicom Službe za epidemiologiju u Institutu za javno zdravstvo Republiike Srpske.

Novi dan u ponedjeljak od 8 do 11 sati.
Sa vama je Sanela Dujković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!