U Novom danu o novim arheološkim saznanjima o lokalitetu Dubrovnik kod Ilijaša

Vijesti 12. sep 202215:54 0 komentara
N1

Tema izborne debate je Zdravlje. Gosti Novog dana su: dr. Zlatko Kravić iz Narodnog Evropskog saveza BIH i dr. Refet Gojak iz Stranke demokratske akcije.

Jedan je od začetnika moderne, minimalno invazivne hirurgije u Bosni i Hercegovini. Prvi doktor iz Bosne i Hercegovine koji je član najprestižnije asocijacije hirurga u svijetu, predsjednik Udruženja endoskopskih hirurga BIH, prof. dr. Samir Delibegović s Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla za Novi dan govori o dostignućima u endoskopskoj hirurgiji.

Nastavljamo govoriti o lokalitetu Kopošići kod Ilijaša koji je u fokus javnosti dospio zbog Srednjovjekovnog grada Dubrovnik u Bosni. Šta su to nova arheološka saznanja do kojih naučnici dolaze skoro svakodnevno saznat ćemo od Edina Bujaka – arheologa koji vodi istraživanja na gradu i Adisa Fejzića, skulptora koji priprema izložbu Starobosanski Dubrovnik među starim gradovima BIH.

Skandinavski model vaspitanja i obrazovanja oduvijek je intrigirao ostatak svijeta. Njihov pristup je sasvim drugačiji od onog koji je nama poznat i prihvatljiv, a njihova djeca opet odrastaju u zadovoljne i samouvjerene ljude. Kako izgleda odgajanje i školovanje dece u Norveškoj govorimo sa Ismarom Duhovićem, koji je pedagogiju za djecu od 0-6 godina završio u Bergenu u Norveškoj.

Iz Melbourna nam se javlja Amer Čolan – generalni sekretar Košarkaškog saveza BIH. U Australiji se nalaze košarkašice reprezentacije Bosne i Hercegovine gdje će prvi put u historiji nastupiti na Svjetskom prvenstvu. O detaljima uslova pod kojim su otišle i u kojim borave u Sydneyu Čolan govori za ND.

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 08-11h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!