U Novom danu o pronatalitetnoj politici u RS

Vijesti 19. sep 202214:05 0 komentara
N1

Tema izborne debate danas su zdravstvena usluga i zaštita. Gosti Novog dana su: dr. Severin Žujo, SDP BiH, prim.dr. Amra Kaljić - Junuzović iz Naroda i pravde.

Majke koje imaju četvoro i više djece, a koje su nezaposlene, od septembra ostvaruju naknadu od 750 KM i ostvarivaće je sve dok je bar jedno od djece maloljetno – nova je pronatalitetna mjera u RS. O njoj jutros govorimo sa Slađanom Drljača – majkom četvoro djece i predstavnicima ministarstva porodice iz RS.

Sahranjena je Kraljica Elizabeta II, najdugovječniji britanski monarh. U London idemo po izvještaj Igora Bobića koji je pratio sahranu, a u studiju je novinar koji živi i radi u Londonu Vedad Spahović.

Bosna i Hercegovina je u košarkaškom smislu ipak bila dio završnica velikih takmičenja u košarci. Istina je to za Olimpijske igre u Tokiju, a istina je i za Eurobasket. Ako se na parketima nismo mogli takmičiti za medalje, onda smo mogli suditi takmičarima. Ademir Zurapović košarkaški je sudija koji je bio glavni arbitar velikog finala u kojem je Španija savladala Francusku, a naš je gost i javlja se iz Berlina!

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 08-11h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!