U Novom danu o radu od kuće – prošlost ili nova realnost?

Vijesti 25. sep 202216:29 0 komentara
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Je li Rusija spremna preći crvenu liniju?. Blefira li Putin kada kaže da bi mogao iskoristiti oružje za masovno uništenje? Kakvi su odnosi vojnih snaga Ukrajine i Rusije na terenu? Igor Tabak – vojni analitičar donosi analizu.

Tema izborne debate ovog jutra je obrazovanje. Kandidati koji će sučeliti stavove su: Fatmir Alispahić – BOSS, Zaim Backović – BPS.

Radnici širom svijeta provode mnogo sati radeći od kuće i zapravo bi to htjeli činiti još i više, pokazuju rezultati nove njemačke studije. Studija je pokazala i da zaposlenici više vole raditi od kuće nego njihovi šefovi. Ništa kao korona virus nije tako temeljito preokrenulo tržište rada. U kojem pravcu sada idemo i ima li nazad, tema je o kojoj govorim u nastavku sa eksperticama u ljudskim resursima prof. Suzanom Tihi-Babić i Eminom Adilagić-Gačan iz IT sektora.

“Zid srama parking papaka” kako se na društvenim mrežama zovu svi oni koji nepropisno parkiraju aktiviran je aplikacijom patrola.ba. Aplikacija nudi mogućnost da u svakom trenutku prijavite automobile na zelenim površinama, trotoarima, invalidskim prelazima. Nermin Ćatović – IT produkt menadžer pojasnit će kako se logovati i prijaviti one koji prave saobraćajne prekršaje.

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 08-11h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!