U Novom danu o uzrocima zagađenja zraka

Vijesti 07. sep 202207:15 0 komentara
N1

Brojne teme i gosti u Novom danu za srijedu sedmi septembar.

S ciljem da građani upoznaju stranke, kandidate i političke programe, njihove ideje, rješenja i pristupe, te lakše naprave pravi izbor na predstojećim Opštim izborima u Bosni i Hercegovini 02. oktobra, u “Novom danu” gledajte debate kandidata za entitetski i kantonalni nivo. Sutrašnja tema je infrastruktura i komunalije. Naši gosti su: Mirvad Kurić i Ivica Brešić.

Košarkaška reprezentacija BiH na Evropskom prvenstvu igra utakmicu protiv reprezentacije Francuske, a pobjeda nad ovom košarkaškom velesilom garantirala bi prolazak u narednu fazu takmičenja. Atmosferu u reprezentaciji, igru i ishod utakmice u “Novom danu” komentira Samir Avdić legendarni košarkaš i kapiten reprezentacije i aktuelni ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo. Uživo smo Kelnu, odakle nam najnovije informacije donosi reporter Semir Mustafić.

Povodom 7. septembra, Međunarodnog dana čistog vazduha gocorimo o uzrocima zagađenja koji su naše gradove uvrstili na vrh ljestvice najzagađenijih na svijetu. Gosti “Novog dana” su: Denis Žiško, koordinator programa “energija i klimatske promjene” Aarhus centra u BiH i Dragan Ostić, asistent na programu “Energija i klimatske promjene” Centra za životnu sredinu iz Banjaluke.

Povodom završnih večeri 50. jubilarnog festivala “Studentsko ljeto” 9. i 10. septembra u Maglaju gosti “Novog dana” su članovi organizacionog odbora Benjamin Hasanić i Arnela Tumbić.

Novi dan u srijedu od 8 do 11 sati.
Sa vama je Sanela Dujković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!