U Novom danu od sporta, mode do rodnih pitanja u oblasti visokog obrazovanja

Vijesti 06. maj 202217:21 > 20:34 0 komentara
N1

U Novom danu za subotu 6. maj očekuju vas interesantne teme i gosti.

Od 06. dio 08. maja u Oslu predstavnici Pokreta Snaga Domovine će razgovarati sa našim ljudima u Norveškoj, ali i zvaničnicima ove zemlje, o BiH. Predsjednik Pokreta Snaga Domovine, Ahmed Husagić, uživo iz Osla naš je gost.

Međunarodna konferencija “Uprkos strahu i tišini: univerziteti protiv nasilja” održava se 06. i 07. maja u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu i okuplja bosanskohercegovačke, regionalne i međunarodne naučnice i naučnike koji istražuju rodna pitanja u oblasti visokog obrazovanja. Ovim povodom gošće Novog dana su prof. Zilka Spahić Šiljak – predsjedavajuća Organizacijskog odbora konferencije, prof. Antonija Petričušić sa Sveučilišta u Zagrebu i prof. Karolina Lendak Kabok sa Univerziteta u Novom Sadu.

U utorak se u glavnom gradu BiH igra vječiti sarajevski derbi između FK Sarajevo i NK Željezničar, na stadionu Asim Ferhatović Hase. O derbiju danas Irfan Čengić i Bulend Biščević i to u ulogama navijača Sarajeva i Želje.

U Novom danu govorimo i o modi. U Muzeju umjetnosti Metropolitan održan je jedan od najvažnijih modnih događaja godine – Met Gala, a ovogodišnja je tema bila “Pozlaćeni glamur” zlatno doba New Yorka. Šta je bilo najzanimljivije na crvenom tepihu komentariše modni dizajner Adnan Hajrulahović Haad.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!