U Novom danu saznajte hoće li BiH lansirati prvi satelit u svemir?

Vijesti 25. aug 202217:00 0 komentara
N1

Pred Sarajevski derbi koji se smatra najvećim gradskim i ligaškim derbijem u Bosni i Hercegovini naši gosti su sportski novinari koji privatno navijaju za Željezničar i Sarajevo, Mirza Kolar i Edin Isanović.

Da li će Bosna i Hercegovina zajedno sa partnerima iz regiona lansirati prvi satelit u svemir i na koji način saznat ćemo od članova Svemirske asocijacije Jugoistočne Evrope čiji dio je postala i BiH. Gosti su Anes Hadžiomerović, Centar za edukaciju, inovacije i tehnologiju (CERIT), Nikola Perković, Montenegro space Research iz Podgorice i Dušan Radosavljević, Komitet za razvoj svemirskog programa iz Novog Sada.

Inflacija iz mjeseca u mjesec obara rekorde. U takvim uslovima, oni koji imaju ušteđevinu traže mogućnost da sačuvaju vrijednost novca, a stručnjaci poručuju da postoje razni načini da se to postigne. Kako investirati, ali o drugim ekonomskiim temama razgovaramo sa Igorom Gavranom.

Od gotovo dva miliona građana koji žive izvan BiH i više od polovine sa pravom glasa prijavu za oktobarske izbore u BiH ispunilo je svega 70.000 birača. Ukoliko se uporede podaci sa izbora od prije četiri godine, taj broj je bio nešto iznad 77.000. Da li je mali interes posljedica letargije, neznanja ili smjene generacija izvještava Mehmed Smajić sa Deutsche Wellea.

Polovina turističkih vaučera u Republici Srpskoj potrošena je u Banji Vrućici. O vaučerima vrijednosti 100 KM koji se mogu koristiti do 30. oktobra govori rukovodilac Sektora za promociju turizma Marko Radić.

Regionalni festival monodrame „inBox” održat će se po drugi put u Novoj Biloj od 1.9. do 4.9.2022. u organizaciji JU Hrvatskog kulturnog centra Travnik – Nova Bila i Kazališta mladih „Korifej”. O festivalu u “Novom danu” govori direktorica Anela Križanac.

Sutra je sa vama Sanela Dujković.
Novi dan od 8 do 11 sati.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!