U NSRS stigao Dodikov zahtjev za posebnu sjednicu zbog zaštite vitalnog interesa

Vijesti 10. jun 202216:50 1 komentar
Screenshot

U Narodnu skupštinu Republike Srpske stigao je zahtjev člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika za održavanjem posebne sjednice zbog zbog zaštite vitalnog nacionalnog interese.

U Narodnu skupštinu Republike Srpske danas je stigao zahtjev člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika za održavanje posebne sjednice na kojoj bi se trebali izjasniti o Odluci o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o partnerstvu, trgovini i saradnji između BiH i Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, usvojenoj bez konsenzusa na 27. sjednici Predsjedništva BiH 8. juna 2022, saopšteno je iz ove institucije.

Milorad Dodik proglasio je ovu Odluku “veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske i pozvao narodne poslanike da se izjasne”.

Po Ustavu BiH, Narodna skupština Republike Srpske razmatra Izjavu člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda i ukoliko je deset dana od dana proslijeđivanja potvrdi dvotrećinskom većinom, osporena odluka Predsjedništva BiH ne stupa na snagu.

Kolegijum Narodne skupštine sljedeće sedmice trebalo bi za zakaže održavanje posebne sjednice, koja će u skladu sa Ustavom i Poslovnikom biti zakazana u predviđenom roku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare