U NSRS stigao Dodikov zahtjev za veto

Vijesti 05. sep 202216:20 3 komentara
N1

Кabinet predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića danas je zaprimio zahtjev člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika za održavanje sjednice parlamenta na kojoj bi narodni poslanici trebalo da se izjasne o Izjavi člana Predsjedništva kojom se davanje agremana ambasadoru Savezne Republike Njamačke u Bosni i Hercegovini, koja je usvojena bez konsenzusa proglašava veoma štetnim po vitalne interese Republike Srpske.

“Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine ovu odluku proglasio je veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske i pozvao narodne poslanike da se izjasne”, navedeno je u saopštenju iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Po Ustavu Bosne i Hercegovine, NSRS razmatra Izjavu člana Predsjedništva BiH i ukoliko je deset dana od dana prosljeđivanja potvrdi dvotrećinskom većinom, osporena odluka Predsjedništva ne stupa na snagu.

“Po Poslovniku Narodne skupštine RS, nakon pristiglog zahtjeva člana Predsjedništva BiH, predsjednik Narodne skupštine u narednim danima trebalo bi da zakaže sjednicu Кolegijuma Narodne skupštine koji bi trebalo da utvrdi termin i dnevni red posebne sjednice Narodne skupštine”, stoji u saopštenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare