U prevrtanju autobusa u Njemačkoj povrijeđen i jedan državljanin BiH

Podijeli:
Izvor: Brandenburg aktuell

Prema posljednjim informacijama u prevrtanju autobusa njemačke turističke agencije koji je iz Srbije vozio preko Njemačke za Švedsku, među 19 povrijeđenih je i jedan bh. državljanin. Iz Ambasade BiH u Njemačkoj kazali su za N1 kako provjeravaju ovu informaciju, ali da još nemaju službenu potvrdu.

Dodali su da se intezivno radi na rasvjetljavanju situacije.

Podsjetimo,  u autobusu koji se prevrnuo na njemačkom autoputu A13, između Staakowa i Freiwaldea, u pravcu Berlina povrijeđeno je 19 osoba dobi od 21 do 46 godine. Među njima su i dva vozača koja su teže povrijeđena. Kako piše Bild, dvojica Nijemaca su također teško povrijeđena. Identitet treće životno ugrožene osobe još nije poznat i ona je odmah helikopterom prebačena u bolnicu.

Portparol Južne policijske uprave Ralph Meier kazao je kako je u bolnice u Cottbusu i Berlinu prebačeno još šest teško povrijeđenih osoba, a da je također šestero životno ugroženo. Ostalima je pomoć pružena u šatorima koji su postavljeni na mjestu nesreće.

Šest helikoptera i 67 vozila spasilačkih službi učestvovalo je u izvlačenju i pomaganju povrijeđenima. Autoput je bio potpuno zatvoren u oba pravca.

Autobus je bio na putu iz Beograda preko Berlina za Stockholm, pa je bilo mnogo međunarodnih putnika. U autobusu su bila dva Izraelca, jedan Šveđanin, šest Nijemaca i sedam Srba kao i njemačko-turski putnici.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar