U programu CBS-a uvrštena pjesma ‘Ne volim te Alija’: Traži se istraga

Vijesti 21. sep 202222:05 0 komentara
screenshot

Profesorica čuvenog Columbia Univerziteta u New Yorku Amra Šabić-El-Rayess saopštila je kako je američka televizijska kuća CBS u dio jutarnjeg programa uvrstila isječak pjesme 'Ne volim te Alija'. Uslijedit će i reakcija, a EL-Rayess je pojasnila i kakva.

“John Dabkovich koji radi za lokalni kanal TV kuce CBS u Sacramentu u jutarnjem segmentu programa uvrstio pjesmu “Ne Volim Te Alija”, ultranacionaliste i rasiste koji se zove Baja Mali Knindža. Radi se o pjesmi koja promoviše anti-muslimanski rasizam i koja grafički opisuje mrtva muslimanska tijela koja plutaju Drinom”, navela je na EL-Rayess na zvaničnom Facebook nalogu, podijelivši isječak emisije kojeg možete pogledati OVDJE.

Dodaje kako su joj se mnogi pratitelji javili ovim povodom, te da je reagovao i Upravni Odbor Kongresa Bosnjaka Sjeverne Amerike.

Upravni Odbor Kongresa Bosnjaka Sjeverne Amerike, pojasnila je EL-Rayess zahtijeva od CBS-a pored javnog izvinjenja da ta TV kuća učini sljedeće:

1. Sprovede istragu vezanu za ovaj incident i da srazmjerno rezultatima istrage John Dabkovich snosi odgovornost za glorifikaciju genocida koja inspiriše rasizam, ekstremizam i mržnju u SAD-u i globano;

2. Da se od strane CBS-a pozovu predstavnici naše zajednice u SAD-u da se odradi obrazovna sesija za svim članovima CBS kolektiva u Sacramentu kao i da se obezbijedi segment u kojem bi članovi naše zajednice educirali publiku o genocidu nad Bošnjacima jer je to u interesu ne samo Bošnjaka Amerikanaca nego kompletne američke publike. Jedino na ovaj način, kroz edukaciju, se mogu izbjeći ponovne greške.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!