U Republici Srpskoj plate povećane za 100 KM

Vijesti 06. jul 202214:34
Podijeli:
Izvor: N1/arhiv

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je set zakona o povećanju plata u RS kojim se platni koeficijenti uvećavaju u određenom procentu tako da svi zaposleni ostvare uvećanje plate od 100 KM.

Ovo je jedna od mjera Vlade Republike Srpske koja doprinosi privrednom rastu i povećanju plata radnika, kao i poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja zaposlenih.

Usvojeni su po hitnom postupku Zakon o platama zaposlenih osoba u javnim ustanovama u oblasti zdravstva Republike Srpske, Zakon o platama zaposlenih u javnim službama RS, Zakon o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda Rsi Zakon o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima.

Po hitnom postupku usvojeni su i Zakon o izmjeni Zakona o platama zaposlenih u oblasti kulture Republike Srpske, Zakon o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u organima uprave, Zakon o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova RS i Zakon o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa RS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar