U ruševinama bunkera u Harkivu pronađeno tijelo bivše brazilske manekenke

Vijesti 06. jul 202211:45
Podijeli:
Izvor: Facebook

Thalita do Valle, 39-godišnja bivša brazilska manekenka te ujedno i elitna snajperistica koja je dokumentirala ratne podvige na YouTubeu, ubijena je tijekom ruskog raketiranja Harkiva, piše Mirror.

Tokom napada, život je izgubio i bivši vojnik brazilske vojske Douglas Buriga, koji se vratio u bunker kako bi pronašao Thalitu. Ona je bila jedini član postrojbe koji je preživio prvi raketni napad, tvrde drugi borci, a imala je iskustva u prethodnim sukobima jer se borila protiv Islamske države u Iraku, što je i dokumentirala na svom YouTube kanalu.

Za vrijeme borbe u Iraku, prošla je snajpersku obuku i pridružila se Pešmergama, oružanim vojnim snagama kurdistanske neovisne regije u Iraku. Također, surađivala je s jednim piscem kako bi to iskustvo pretvorila u knjigu.

Nakon što je preživjela bombaški napad u glavnom gradu Ukrajine, Thalita je objasnila svojoj porodici da ne može puno razgovarati jer su aktivnosti na mobilnom telefonu nadzirale ruske bespilotne letjelice i da će zvati samo da im javi da je dobro.

Zadnji put su razgovarali prošle sedmice u ponedjeljak nakon što se Thalita preselila u Harkiv.

 

Komentari

Vaš komentar