U sarajevskoj općini Centar počela obuka plivanja za 50 beba

Vijesti 09. dec 202211:49 0 komentara
Općina Centar Sarajevo

U organizaciji Udruženja „Sportsko-rekreacijski klub Dami“ na bazenima Termalne rivijere Ilidža započela je realizacija projekta „Plivanje za bebe“.

Projekat koji je namijenjen najmlađima uzrasta od 6. mjeseci do tri godine, finansijski je podržala Općina Centar. Tim povodom je načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević sinoć posjetio Termalnu rivijeru i roditeljima uručio poklon pakete sa članskim karticama. Općina Centar je obezbijedila 50 mjesečnih članskih kartica za bebe i njihove mame /tate sa uključenim ulaznicama za bazen.

– Prilikom posjete treće grupe polaznika našeg projekta načelnik Općine Centar Srđan Mandić roditeljima i bebama je uručio start paket u kojem se nalaze besplatna jednomjesečna članarina, loyality kartica, prirodna kozmetika Plivanje za bebe, pelene za vodu i igračka-rekvizit za vodu. Ovom prilikom u ime SRK „Dami“ zahvaljujemo se načelniku Mandiću i Općini Centar jer su prepoznali važnost projekta koji se odnosi na najmlađe članove naše zajednice. Nadamo se da će kvalitetni projekti i u budućnosti imati podršku Općine Centar, kazala je prof. dr. Damira Vranešić-Hadžimehmedović, predmetni nastavnik na Plivanju na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu i predsjednica Udruženja „Sportsko-rekreacijski klub Dami“.

Naučne međunarodne studije su dokazala da bebe koje učestvuju u ovom projektu razvijaju sposobnosti snalaženja u vodi i pod vodom, te imaju napredniji razvoj u odnosu na svoje vršnjake kao što je motorika, intelektualne i socijalne sposobnosti te snalaženje u novim životnim situacijama.

Kako je naglasila profesorica Vranešić-Hadžimehmedović ostalo je još malo mjesta u grupi i svi roditelji koji žele da se sa svojim bebama uključe mogu poslati zahtjev na sljedeću mail adresu: [email protected]

Projekat je finansijski podržala Općina Centar u okviru javnog poziva nevladinim organizacijama, koji će biti finansirani/sufinansirani iz budžeta Općine u 2022. godini.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!