U Sarajevu danas obustava saobraćaja

Vijesti 19. sep 202107:26 0 komentara
N1

Danas će zbog održavanja manifestacije “Vivia Run Fest Sarajevo”, u periodu od 08:40 do 12:00 sati, privremeno biti izmijenjen režim saobraćaja u Sarajevu na trasi kretanja učesnika utrke.

Saobraćaj će biti izmijenjen na lokacijama: Ferhadija (START) – Maršala Tita – Zmaja od Bosne – raskrsnica Zmaja od Bosne/Halida Kajtaza (OKRET) – Zmaja od Bosne – Hiseta – Hamze Hume (most Skenderija) – Terezija – Vrbanja (most Suade i Olge) – Vilsonovo šetalište – Topal Osman-paše – Zvornička – Grbavička – Zagrebačka – Terezija – Hamze Hume (most Skenderija) – Obala Kulina bana – Telali – Mula Mustafe Bašeskije – Zelenih Beretki – Branilaca Sarajeva – Trg Susan Sontag.

Saobraćajna policija će na terenu regulisati saobraćaj i prekidati zabranu u navedenim ulicama redom, kako se budu završavale aktivnosti u njima. Zabrana saobraćaja može se mijenjati da bi se uskladila sa konkretnim potrebama i programom manifestacije.

Utrke: “Sarajevo Sberbank polumaraton” koji je ujedno i državno prvenstvo na distanci 21km, “G-Drive štafetni polumaraton” i “Argeta Junior School Run” kojom će Udruženje “Marathon” u saradnji sa Olimpijskim komitetom BiH obilježiti Evropsku sedmicu sporta, započet će u 09:00 sati sa startne pozicije u Ulici Ferhadija kod znaka “Sarajevo Meeting of Cultures”, a ciljna pozicija će biti na Pozorišnom trgu Susan Sontag.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!