U Sarajevu i danas “paklene” vrućine (VIDEO)

Vijesti 23. jun 202114:44 > 14:47 0 komentara
Faruk Zametica / N1

I danas je kao i proteklih dana u Bosni i Hercegovini zabilježena "paklena" vrućina, a temperature u glavnom gradu su dostizale i više od 40 stepeni Celzijusa.

Nadležni su posljednjih dana upozoravali na organizovanje rada u skladu sa temperaturama, a sve kako bi se zaštitilo zdravlje građana.

I iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) su izdavali narandžasta upozorenja upravo zbog potencijalnih poremećaja usljed visokih temperatura.

Upozorenje FHMZ-a

Upozorenje vrijedi za veći dio naše zemlje, a odnosi se na period od ponedjeljka 21. juna do petka 25. juna, od 12:00 do 17:00 sati.

POVEZANE VIJESTI

U Sarajevu danas iako su vrućine ipak ima šetača, ali je primjetno da većina njih pokušava pronaći način da se rashladi i zaštiti. Ima onih koji su se od sunca “sakrili” u obližnje kafiće, a oni koji imaju neodgodive obaveze žurno se trude završiti ih.

Faruk Zametica N1
N1
Faruk Zametica N1

Ovu atmosferu u glavnom gradu BiH objektivom je zabilježio reporter N1 Faruk Zametica. On je u najprometnijoj šetnici Ferhadiji, naišao i na grupu turista koji su uprkos vrućinama odlučili razgledati ljepote Sarajeva.

Temperature i iznad 40 stepeni

Na mjernim mjestima je danas zabilježeno i 39 stepeni, dok je na kontrolnoj ploči u jednom od automobila izmjereno čak 41,5 stepeni Celzijusa.

Da će i ovo biti izuzetno topao dan pokazala su jutrošnja mjerenja FHMZ-a koja su pokazala da je u 11:00 sati u Sarajevu izmjereno čak 30, a u pojedinim gradovima i 33 stepena.

U narednom periodu su najavljeni i pljuskovi u BiH, međutim, umjesto da rashladi građane, sve veća mogućnost postoji da će kiša doprinijeti vie sparnom vremenu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!