U Sarajevu osvanuli plakati s natpisom “I ti si potreban za odbranu BiH”

Vijesti 17. okt 202113:12 > 13:41 10 komentara
Twitter

U glavnom gradu BiH osvanuli su plakati s natpisom "I ti si potreban za odbranu BiH".

Inače, u pitanju su plakati koje je ranije koristila Teritorijalna odbrana Bosne i Hercegovine, oružane snage koje su se početkom rata transformisale u Armiju RBiH.

Za sada nije poznato da li s postavljanjem plakata, ima veze Udruženje za zaštitu imena i očuvanja tradicije Teritorijalne odbrane. No, na društvenim mrežama, prema komentarima koji su vidljivi,  plakati su izazvali strah kod građana.

Povodom posljednih izjava političkih lidera u Bosni i Hercegovini, pitali smo skoro građane Sarajeva i Istočnog Sarajeva šta misle o trenutnoj situaciji u državi, ima li straha, te šta bi se trebalo promijeniti.

Previše se u javnosti spominje rat, a sve nakon najave Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, da će Republika Srpska postati nezavisna i da će se ukinuti saglasnosti za postojanje Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, Oružanih snaga BiH i Uprave za indirektno oporezivanje, a nakon toga i ukidanje nadležnosti SIPA-e na prostoru RS te osnivanje vlastite obavještajne agencije.

Tužilac Tužilaštva BiH Džermin Pašić, jučer je, podsjetimo, inicirao hitno formiranje predmeta protiv Dodika.

 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare