U Sarajevu počeo kontra LGBT skup: Tu smo da kažemo NE

Vijesti 25. jun 202211:01 > 16:54 1 komentar
N1/F.Z.

Treća Bh. povorka ponosa će biti održana u Sarajevu pod sloganom 'Porodično okupljanje', a okupljanje učesnika počinje u 15 sati. Nešto ranije, održava kontra LGBT skup pod sloganom 'Vratite nam dugu'.

Naime, Sanin Musa, predsjednik stranke “Vjera, Narod, Država”, koji je, baš kao i prethodnih godina, organizator ovog kontra okupljanja. Od 10 sati i 15 minuta u sarajevskom naselju Otoka, okupili su se građani koji će šetnjom iskazati svoj stav protiv Povorke.

“Dan tradicionalne normalne porodice. Ovo je naše pravo da se verbalno protivimo, bez nasilja. Tu smo protiv LGBT skupa. Danas će taj skup biti praćen u live prijenosu na mnogim medija. Naš skup ne ide u live. Otkud tako radikalno nametanja vrijednosti? Tu smo da kažemo NE,” rekao je Sanin Musa.

Kontra protest počeo je u 11.00, a trajaće do 11.45. U okviru programa najmlađima će biti dodijeljeni pokloni i nagrade za najljepši likovni rad na temu “Duga”.

Podsjećamo, okupljanje učesnika Povorke ponosa počeće u 15.00 kod Vječne vatre, odakle će u 17.00 učesnici započeti šetnju do Istorijskog muzeja, gdje je u 18.30 planirano obraćanje okupljenima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare