U Sarajevu počinje manifestacija “Prvi dani dijaspore BiH'”

Vijesti 20. aug 202217:04 0 komentara
FENA

Bosna International forum od 20. do 29. augusta organizuje manifestaciju Prvi dani dijaspore Bosne i Hercegovine, koja će zvanično biti otvorena večeras u Hastahana parku u Sarajevu.

Cilj je doprinijeti radu na uspostavi odnosa između dijaspore BiH i domovine.

Također, jedan od ciljeva koje organizacijski tim posebno ističe jeste uspostava najveće i najpreciznije baze podataka dijaspore Bosne i Hercegovine te dvosmjerna komunikacija sa istom. Kroz servis za dijasporu namjera je izgraditi međusobno povjerenje i jačati odnose realizacijom preostalih projekata.

Dan poslije svečanog otvorenja manifestacije, u nedjelju 21. augusta, slijedi BH Fest znanja i uspjeha, panel-diskusija u kojoj će učesnici iz bh. dijaspore koji su ostvarili zavidne rezultate u svijetu ili se vratili u domovinu i postigli određene rezultate, podijeliti svoja iskustva i znanja sa posjetiteljima.

U ponedjeljak će biti predstavljen projekat 5525, kroz kojeg se realizuju investiciona ulaganja u konkretne projekte od strane investitora iz dijaspore BiH. Posjetitelje očekuje zanimljiva panel-diskusija te B2B susreti.

Utorak je dan za SUMMIT gradonačelnika/načelnika i predstavnika bh. dijaspore. Prisutni gradonačelnici i načelnici učestvovat će u panel diskusiji, te iznijeti najčešće probleme, ali i prednosti rada na lokalnim nivoima, razmijeniti iskustva te zajednički doći do određenih zaključaka u kom smjeru nastupati zajednički ka dijaspori i iskoristiti ovaj potencijal na pravi način, najavili su organizatori.

Osim bogatog programa za sve starosne kategorije i velikog sarajevskog koncerta EX-Yu zvijezde Alena Islamovića,tokom trajanja manifestacije posjetioci će moći uživo vidjeti i primjerke fantastičnih bh. proizvoda: vatrogasno vozilo iz Živinica (SU-AD), jahtu iz Viteza Derubis Yachts, ODA HOMES.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!