U Sarajevu prvi koncert nakon 18 mjeseci, donosimo detalje

Vijesti 14. jun 202110:27 > 11:12 0 komentara
REUTERS/Christian Hartmann / Ilustracija

U Kantonu Sarajevo će 16. jula biti održan prvi veliki koncert nakon skoro 18 mjeseci i to na lokaciji park Ilidža.

Na ovome koncertu će nastupiti Mahmut Orhan, Burak Yeter, DJ Soul, Merakoon, Black Beriz, Stoposto, Geko i Indigo DJ. Ulaz na koncert je od 20 sati. Od 25. juna karte

Zainteresirani za ovaj koncert imat će tri koraka koja će morati uraditi. Naime, prodaja karata će započeti 25. juna a oni koji žele ići na koncert morat će unijeti lične podatke na stranici cinea.ba gdje treba da označe jednu od tri ponuđene opcije vezane za Covid. Tu su navedene opcije da su prebolovali, da su vakcinisani (za ove dvije opcije su potrebne potvrde koje se mogu uploadovati), a treća je da se prijave za testiranje na Covid-19 koje će biti besplatno ukoliko kupe kartu za koncert. Ovaj sistem će raditi automatski prilikom dolaska na koncert, odnosno podjetiteljima je dovoljno da skeniraju kod na ulasku.

Kada je u pitanju nošenje zaštitnih maski, one nisu obavezne.

Riječ je o eksperimentalnom koncertu, po uzoru na one u Liverpoolu, Barceloni i Zagrebu, a koji će organizovati CINEA Music uz podršku Općine Ilidža i Turističke zajednice.

Koncert će osim turističke i kulturne ponude imati i značaj za Zavod za javno zdravstvo KS i Ministarstvo zdravstva KS, koji će isti iskoristiti za izradu zdravstvenog studija u vezi organizacije ovakvih događaja u vrijeme pandemije“, saopćeno je iz CINEA Music.

Koncert se održava za 1.000 ljudi, uz suglasnost Ministarstva zdravstva KS, a na osnovu pozitivnog mišljenja i preporuke Zavoda za javno zdravstvo KS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!