U Sarajevu svečani prijem povodom otvorenja Svjetskog prvenstva u Kataru

Vijesti 20. nov 202221:06 1 komentar
Ambasada Države Katar u BiH

Ambasador Države Katar u BiH Sultan bin Ali Al-Khater organizirao je danas u Sarajevu prijem povodom svečanog otvorenja 22. FIFA Svjetskog prvenstva Katar 2022., prvog Mundijala kojeg organizira jedna arapska država.

Uz prigodno druženje i uživanje u katarskoj kuhinji, gosti su poslije svečanog otvorenja imali priliku zajedno pogledati prvu utakmicu Mundijala između reprezentacija Države Katar i selekcije Ekvadora.

“Čast nam je danas ugostiti predstavnike sportskog, kulturnog i društvenog života Bosne i Hercegovine, predstavnike bosanskohercegovačkih medija i diplomatskog kora akreditirane u Bosni i Hercegovini na svečanom prijemu povodom otvorenja 22. FIFA Svjetskog prvenstva koje se održava u mojoj zemlji, inače po prvi put u jednoj od arapskih država”, kazao je ambasador Al-Khater.

Među onima koji su se odazvali svečanom prijemu bio je i Amel Tuka, najbolji bosanskohercegovački i europski atletičar u svojoj disciplini, te viceprvak svijeta na 800 metara.

“Uvjeren sam da će ovo biti jedno od najboljih svjetskih prvenstava, nešto nezaboravno. Svjedoci smo da je organizacija na zaista na najvišem nivou, svi uživaju, sve ide po planu i programu. Presretan sam što sam bio na prijemu i želim da se zahvalim ambasadoru Al-Khateru na pozivu i ukazanoj časti da sa njim gledam otvorenje Mundijala i prvu utakmicu između Katara i Ekvador”, rekao je Tuka.

Trideset dvije reprezentacije iz cijelog svijeta takmičit će se na jednom od najvećih sportskih događaja na svijetu od 20. novembra do 18. decembra. FIFA je i ovih dana ponovila da će Katar pripremiti najbolje izdanje FIFA Svjetskog prvenstva ikada.

Šezdeset i četiri utakmice bit će odigrane na osam stadiona, od kojih je njih sedam izgrađeno za potrebe prvenstva. Svaki stadion imat će zabavnu i zonu za navijače.

Nakon Svjetskog prvenstva, Katar će donirati 170.000 sjedišta državama kojima je potrebna sportska infrastruktura, u saradnji s FIFA-om.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare