U Sarajevu svečano obilježen Dan policije: “Pred nama su opet teški dani”

Vijesti 01. jul 202212:25 2 komentara
F.Z/N1

Dan policije obilježen je danas u Sarajevu u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju "Safet Zajko". Dan policije obilježen je prigodnim svečanim programom i postrojavanjem ešalona Federalne uprave policije.

Ceremonija je otpočela postrojavanjem policijskih ešalona i predajom raporta federalnom ministru unutrašnjih poslova Aljoši Čampari. Osim ministra MUP-a Čampare, okupljenim se obratio i zamjenik direktora FUP-a Ensad Korman, te premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

Čampara je istaknuo da sve aktivnosti koje bude poduzimao i ubuduće bit će fokusirane na osiguranje lične sigurnosti građana. Dodao je da će Ministarstvo nastaviti da radi poslove profesionalno i da će se zalagati za jačanje međusobne saradnje među policijskim agencijama.

Novalić je, između ostalog, kazao da policijski sistem neosporno napreduje, razvija se na više nivoa.

“Uvjeravam vas da u Vladi FBiH imate iskrenog prijatelja koji vas podržava danas i koji će vas nastaviti podržavati. Podršku posebno dajemo kada ne riječ o izazovima koji iznova dolaze“, naglasio je Novalić.

Zamjenik direktora FUP-a Ensad Korman kazao je da su pokazali kroz historiju i dokazali da njihovo zalaganje i rezultati u borbi protiv kriminala, a i životi njihovih kolega nisu dati uzalud.

“Danas su pred nama opet teški dani. Posao policajca zahtjeva neustrašivost, odgovornost, preuzimanje rizika, razlikovanje dobra i zla. Naša osnovna misija je zajednička posvećenost da odgovorimo svakom zadatku koji za cilj ima narušavanje sigurnosti građana”, rekao je Korman.

F.Z/N1
F.Z/N1
F.Z/N1
F.Z/N1
F.Z/N1
F.Z/N1
F.Z/N1
F.Z/N1
F.Z/N1
F.Z/N1
F.Z/N1
F.Z/N1
F.Z/N1
F.Z/N1
F.Z/N1
F.Z/N1
F.Z/N1
F.Z/N1

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare