U Sarajevu uhapšeni osumnjičeni za ubistvo migranta u Bihaću

Vijesti 17. apr 202211:59 > 12:02 1 komentar
Anadolija/Ilustracija

Uhapšena su tri migranta iz Afganistana osumnjičena za ubistvo migranta iz Pakistana 15. aprila u Bihaću.

Tri migranta porijekom iz Afganistana, koji se sumnjiče da su u petak, 15. aprila, ubili državljanina Pakistana, također migranta, u gradskoj aleji u Bihaću, uhapšeni su jutros u Sarajevu.

Vezana vijest

Poduzimajući mjere i radnje s ciljem pronalaska lica koja se dovode u vezu sa izvršenim krivičnim djelima na području Bihaća, uključujući i krivično djelo ubistva, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su u jednoj kući na području općine Stari grad Sarajevo, pronašli i lišili slobode tri lica, državljanina Afganistana.

Izvršenim pretresom pomenutog stambenog objekta u kojem su ova lica locirana i pronađena, policijski službenici su pronašli i privremeno oduzeli: dva pištolja i pet metaka, te osam prstenova, jednu narukvicu i jedan sat, za koje se sumnja da potiču iz izvršenih krivičnih djela.

Nakon završene kriminalističko-tehničke obrade, lica lišena slobode H.A.M. rođen 2001.g., S.K.Z. rođen 1994.g. i U.R. rođen 1999.g., svi državljani Afganistana, predati su u dalju nadležnost policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare