U srijedu sastanak Vučića sa političarima iz RS

Vijesti 31. maj 202120:12 > 21:50 7 komentara
Tanjug

Kako je potvrđeno za N1, u srijedu 2. juna u Beogradu će se održati sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića te predstavnika vlasti i parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske.

Kako je ranije objavljeno, održavanje sastanka tražila je predsjednica RS-a Žrljka Cvijanović. Naime uputila je pismo prvom čovjeku Srbije Aleksandru Vučiću s molbom da se u najkraćem roku organizira sastanak u Beogradu, kojem bi prisustvovao kompletan politički vrh RS-a kao i predstavnici svih parlamentarnih stranka.

Razlog je imenovanje Chirstiana Schmidta za novog visokog predstavnika u BiH.

Da će se sastanak održati i da će mu se odazvati potvrdio je i predsjednik PDP-a Branislav Borenović. Podsjetimo, on je ranije komentirao da OHR ostaje u BiH zbog lošeg stanja u zemlji i politici koju trenutno vode vladajuće stranke.

Novi visoki predstavnik je iskusan političar koji dolazi iz ozbiljne zemlje i stranke. Loše stanje u društvu i tenzije koje produkuje aktuelna vlast, rezultat je i ove promjene. Očekujem da se konačno ovdje dese prave promjene, prije svega u borbi protiv korupcije i pravosuđu.”, napisao je na Twitteru Borenović.

Sastanku u Beogradu prisustvovat će i predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare