U toku izricanje presude ubici: Navijači Borca ispred suda traže pravdu (VIDEO)

Vijesti 24. dec 202113:20 > 13:23 0 komentara
Screenshot/Facebook-Srpskainfo

Veliki broj navijača Borca okupio se danas ispred Okružnog suda u Banjaluci, gdje je u toku izricanje presude Daliboru Čamberu optuženom za ubistva Duška Savanovića.

Savanović je bio dugogodišnji navijač FK Borca, a “Lešinari” su na svakoj utakmici slali poruke da očekuju maksimalnu kaznu za ubicu

Duško Savanović ubijen je 31. decembra prošle godine oko 22.30 časova na benzinskoj pumpi “NIS Petrol” u Trnu kod Laktaša.

Prema optužnici banjalučkog tužilaštva Dalibor Čamber i Milan Đurđević su “mercedesom C klase”, koji je vozio Đurđević, došli na pumpu, a po izlasku iz vozila došlo je do verbalnog sukoba sa Savanovićem i Babićem koji su na pumpu došli “mercedesom GLK 220”.

Nakon fizičkog obračuna, Čamber je izvadio pištolj “CZ”, kalibra devet milimetara, za koji nije podjedovao oružni list, niti dozvolu za njegovo nošenje.

Navijači Borca su više puta dolazili i ispred suda.

Pred sudom su povećane mjere bezbjednosti, prisutan je velik broj sudskih policajaca i pripadnika MUP Republike Srpske, piše Srpskainfo.

Prema optužnici, Čamber je prvi hitac ispalio prema “mercedesu” i pogodio zadnji lijevi točak, dok su Savanović i Babić vozilom pokušali otići.

Babić je, prema optužnici nakon prvog pucnja izašao iz vozila i Čamber je prema njemu ispalio hitac i pogodio ga u lijevo stopalo. Babić je krenuo da se udaljava i Čamber ga je pratio, a zatim se umiješao Savanović koji je udario i oborio Čambera.

Kada je pao, Čamber je ispalio treći hitac, ovoga puta prema Savanoviću, koji je bio udaljen dva do tri metra od njega. Savanović je zadobio prostrelnu ranu karlice i trbuha, usljed čega je došlo do masivnog unutrašnjeg iskrvarenja. Sanitetom je prevezen u Urgentni centar UKC RS gdje je podlegao od posljedica ranjavanja istog dana u 23.50.

Đurđević je, kako se navodi u optužnici, odvezao Čambera s mjesta zločina kako bi mu pomogao da prikrije pištolj i druge tragove, podsjeća Srpskainfo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!