U toku uviđaj o požaru u brčanskoj fabrici u kojem je povrijeđeno 16 vatrogasaca

Vijesti 14. jul 202114:37 0 komentara
Screenshot

U krugu Fabrike za proizvodnju i preradu plastike u brčanskom naselju Pirometal u toku je uviđaj radi rasvjetljavanja svih okolnosti jučerašnjeg požara, tokom čijeg gašenja je povrijeđeno 16 vatrogasaca.

Glasnogovornik Policije Brčko distrikta Dževida Hukičević rekla je Srni da se uviđaj odvija pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva distrikta s ciljem utvrđivanja svih elemenata postojanja krivičnog djela i rasvjetljavanja svih okolnosti pod kojima se požar desio.

Hukičević je navela da je požar lokalizovan sinoć u 21:37 sati.

POVEZANE VIJESTI

Prema njenim riječima, nakon što je u 17:21 sati prijavljeno da je izbio požar, na mjesto događaja odmah su izašli vatrogasci i policijski službenici koji su prikupili obavještenja da je požar najvjerovatnije izbio u kontejneru koji se nalazio u krugu Fabrike.

Šef Službe za hitnu medicinsku pomoć iz Brčkog Jasna Baždar rekla je da je tokom akcije gašenja požara bilo povrijeđeno 16 vatrogasaca.

Prema njenim riječima, niko od povrijeđenih nije imao opekotine, jedan je lakše povrijedio nogu, dok su ostali imali povišenu tjelesnu temperaturu i trovanje plinom, zbog čega je jedan vatrogasac hospitalizovan, u dobrom je stanju, te će u toku dana biti pušten kući.

U fabrici za proizvodnju plastike u brčanskom naselju Pirometal jučer popodne je izbio veći požar.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!