U Tuzli održan skup podrške palestinskom narodu

Vijesti 29. maj. 202116:121 komentar
Podijeli:
Izvor: Fena

Na Trgu slobode u Tuzli danas je održan mirni protest u znak podrške narodu Palestine, u organizaciji Udruženja Palestinska zajednica u BiH i Udruženja Bosanskohercegovačko-palestinskog prijateljstva.

Građani su svojim izlaskom iskazali solidarnost i suosjećanje sa Palestincima, a ambasador Palestine u BiH Rezeq Namoura obratio se skupu i zahvalio građanima BiH koji su pružili podršku Palestini.

Skupu podrške narodu Gaze pridružili su se članovi političkih stranaka, aktivisti, građani Tuzlanskog kantona.

Predsjednica Udruženja “Snaga nezavisne žene” Kalesija Hasmira Malić, čije su članice prisustvovale skupu, kazala je da su tu da osude svaki zločin te da skrenu pažnju kako slike koje dolaze sa područja Palestine podsjećaju na slike Srebrenice gdje se dogodio genocid.

“Sada opet imamo priliku da gledamo istu stvar za koju su kazali da se nikad neće ponoviti, a eto ponavlja se”, kazala je Malić u izjavi Feni.

Omar Nadal iz Palestine, koji posljednjih godina studira u Tuzli na Medicinskom fakultetu, ističe da je cilj okupljanja iskazivanje solidarnosti s palestinskim narodom.

“Ovime pokazujemo da u svijetu još uvijek ima dobrih i humanih ljudi koji vide kakav teror peživljava palestinski narod. Nadamo se da će ovi protesti označiti neki početaki sankcionisanja izraelskog okupatora za zločine koji čini”, izjavio je on za Fenu.

Na skupu podrške pročitana su imena ubijenih u Gazi, kako odraslih, tako i djece.

Skupu se obratio i predsjednik GO SDA Tuzli i zastupnik u Parlamentu Federacije BiH Salko Zildžić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar