U utorak izricanje presude Seferovićima u predmetu “Dženan Memić”

Vijesti 23. jul 202114:57 > 14:58 0 komentara
N1

Vrhovni sud Federacije BiH u utorak, 27. jula, izreći će presudu Ljubi i Bekriji Seferović u predmetu "Dženan Memić. Dženanov otac Muriz Memić kazao je kako misli da je "nakon pet i po godina agonije ovo konačno okončano".

“Tvrdnje Tužilaštva su me duboko uvrijedile. Dr. Karan i dr. Žujo su rekl što i prije, čekamo presudu. Dajemo podršku Tužilaštvu i Sudu BiH, postupak ide dalje za organizovani kriminal. Očekujemo da Seferovići budu oslobođeni. Uspjeli smo dokazati, znamo šta je htjelo Kantonalno i Federalno tužilaštvo”, rekao je Memić.

Ifet Feraget, advokat porodice Memić, kazao je kako je vrlo teško suzdržati se, a ne komentarisati kada federalni tužilac sa 40 godina iskustva iznosi takve stvari na Vrhovnom sudu.

“To bi trebalo snimiti i na svim fakultetima pokazati kako se ne treba raditi. Ovdje je nauka, nalazi vještaka, potvrdila ono što govorimo od početka. Zašto nam je trebalo pet i po godina da saznamo da Dženan nije stradao u nesreći jer saobraćajne nesreće nije bilo. Ovo je vrisak do neba. Zar mi stavrno imamo takvo pravosuđe da radi na način da nešto što je laiku jasno u startu utvrđuje peti po godina. Ovo je koštalo milione maraka. Ovo nam nije trebalo. Očekujem da budu oslobođeni jer ne postoji apsolutno niti jedan dokaz koji bi Ljubu Seferovića povezao s nesrećom, kombi, Dženanove povrede ne postoje, alkoholizam i brzinu nisu dokazali. Ovdje ništa nije dokazano. Ovo je veliki poraz za državu i pravosuđe i sramota koja se nikada neće izbrisati. Isto nas čeka u predmetu Dragičević”, rekao je Feraget.

N1

Dodao je kako nije profesionalno da komentira, ali je rekao ipak kako očekuje da će u utorak biti oslobađajuća presuda.

Rusmir Karkin, advokat Seferovića, kazao je kako ovo antologijski predmet koji će se izučavati. Dodao je da je bilo potrebno kao društvu da se desi ovakva nesreća kako bi doživjeli katarzu, a pravosudni sistem pokrenuo s mrtve tačke.

“Pozivam vas da u utorak dođeete u 13 sati dođete i čujete oslobađajujuću presudu. Dženan Memić je ubijen, a ne stradao u saobraćajnoj nesreći kako se navodi u lažnoj teoriji tužilaštva. Prisustvujete veličanstvenoj pobjedi odbrane i proodice rahmetli Dženana Memića i porazu pravosudnog sistema FBiH”, kazao je Karkin.

Poručio je kako ovo nije završetak ove priče jer se nastavlja postupak na Tužilaštvu BiH.

“Ovo je kriminalna grupa stvorena radi zataškivanja i prikrivanja činjenica i okolnosti pod kojima je Dženan Memić ubijen”, zaključio je Karkin.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!