U utorak u Kantonu Sarajevo vakcine Pfizer za prvu i treću dozu

Vijesti 22. okt. 202120:33
Podijeli:
Izvor: Faruk Zametica N1

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo i radna grupa za koordinaciju vakcinacije u KS uputili su obavijest građanima da će u utorak, 26. oktobra ove godine u Kantonu Sarajevo biti na raspolaganju 3.210 prvih doza i 528 trećih doza Pfizer vakcine.

Ministarstvo zdravstva i Radna grupa za koordinaciju vakcinacije u Kantonu Sarajevo pozvali su na treću dozu vakcine protiv koronavirusa osobe starije od 12 godina sa ozbiljnom imunosupresijom, a to su osobe sa primarnom ili stečenom imunodeficijencijom, osobe na imunosupresivnoj ili imunomodulatornoj terapiji i osobe koje primaju visoke doze steroida.

Kako je rečeno iz Ministarstva zdravstva KS, za treću dozu potrebno je pribaviti mišljenje specijaliste o vremenu aplikacije treće doze, te priložiti i iskaznicu o imunizaciji sa prve dvije doze, bez čega se neće moći pristupiti vakcinaciji.

Vakcine proizvođača Moderna neće biti na raspolaganju naredne sedmice, a o isporuci vakcina ovog proizvođača u Kanton Sarajevo, Ministarstvo zdravstva će blagovremeno obavijestiti javnost.

“Opet pozivamo sve građane koji su primili AstraZeneca vakcine, a kojima je prošlo više od četiri ili šest sedmica od prve doze, da do 31. oktobra ove godine pristupe revakcinaciji”, pozvali su iz kantonalnog ministarstva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar