U Zenici počela vakcinacija građana

Vijesti 18. maj 202114:02 0 komentara
N1

U Gradskoj areni Zenica danas je počela vakcinacija građana Zenice, vakcinama Pfizer koja traje do 21. maja. Za četiri dana biće vakcinisano oko 2.000 građana Zenice.

U Gradskoj areni Zenica angažovano je 144 medicinara i pripadnika Civilne zaštite te Crvenog krsta koji su na ljekarskim punktovima, punktovima za administraciju, za vakcinaciju te punktu za opservaciju. Samo u Zenici prijavljeno je za vakcinaciju 13.387 građana Zenice, te je vakcinisano ukupno 1.858 lica i revakcinisala 412 lica.

N1
N1
N1
N1
N1

U skladu sa Planom vakcinacije protiv COVID-a 19 Federacije Bosne i Hercegovine, vakcinacija se sprovodi prema utvrđenim prioritetnim grupama za vakcinaciju. Sprovedena je već vakcinacija zdravstvenih radnika i osoba u socijalnim ustanovama za smještaj starije populacije, lica sa Downovim sindromom, paraplegičara, ratnih vojnih invalida – paraplegičara, osoba oboljelih od dječije paralize, dijaliznih pacijenata.

Nastavlja se vakcinacija osoba starijih od 60 godina, ranjive populacije sa hroničnim bolestima te nepokretnih i slabo pokretnih lica koje mobilni timovi vakcinišu u kućnim uslovima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!