U zgradu EU stigli Izetbegović i Čović, građani poručuju: Palmer go away!

Vijesti 02. dec 202111:26 > 11:28 1 komentar
F.Z./N1

Nastavljaju se pregovori u zgradi Delegacije EU. U zgradu su stigli Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH i Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

Ovo je četvrti dan zaredom da se vode pregovori. Danas će fokus biti blokada u Federaciji Bosne i Hercegovine. Prije dolaska Izetbegovića i Čovića u zgradi su stigli i Damir Mašić, zastupnik SDP-a u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine, Sabina Ćudić, zastupnica Naše stranke u FBiH, Marinko Čavara (HDZ), predsjednik FBiH, Milan Dunović (DF), potpredsjednik FBiH, Sanela Prašović-Gadžo (SBB), zastupnica u Parlamentu FBiH. Kada je riječ o predstavnicima iz Stranke demokratske akcije (SDA), u zgradu Delegacije Evropske unije je stigla Alma Čolo, zastupnica u Parlamentu BiH. Na pregovore je stigao i Nenad Stevandić, lider Ujedinjene Srpske i zastupnik u Parlamentu BiH, Sredoje Nović, delegat u Parlamentu BiH iz SNSD-a te Borjana Krišto, zastupnica HDZ-a u Parlamentu BiH.

Protest građana ispred zgrade Delegacije EU 

F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1

Dok traju pregovori nekoliko građana sa transparentima okupilo se ispred zgrade EU. Najveće zamjerke imaju na rad Matthewa Palmera, a pozivaju predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Joe Bidena da dođe u BiH.

Nakon prvog jutrošnjeg sastanka Sabina Ćudić (Naša stranka) istakla je da je ovaj sastanak potvrdio da su stranke opozicije uspjele osujetiti dogovor SDA i HDZ-a koji je započet u Mostaru i svesti sve pregovore o ustavnoj reformi ne na funkcionalnost BiH i njen evropski put već za ispunjavanje zahtjeva HDZ-a za tzv. legitimnim predstavljanjem.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare