UABNOR Mostar: Sutra 80. godišnjicu formiranja Mostarskog bataljona

Vijesti 17. sep 202110:54 > 10:58 0 komentara
UABNOR Mostar

Sutra će antifašisti Bosne i Hercegovine na Borcima, Glavatičevu i Boračkom jezeru obilježiti 80. godišnjicu osnivanja čuvenog Konjičko-Mostarskog bataljona, te prve partizanske borbe i pobjede u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Biće to prilika i da se sjete prvog poginulog partizana u Hercegovini Šaćira Palate, radnika iz Mostara. Pored polaganja cvijeća na Partizanskom groblju i svim drugim spomen obilježjima antifašisti će evocirati uspomene na slavne događaje iz 1941. godine, ali i nadahnuti hrabrošću ustanika iz tog vremena i ljubavi prema domovini i slobodi progovoriti i o našem društvenom trenutku i razgovarati o tome šta oni danas mogu učiniti da se stanje u državi mijenja na bolje.

Očekuje se veliki broj članova brojnih udruženja antifašista iz svih krajeva BiH, a domaćin ovog okupljanja je UABNOR Konjic.

“Sve ove aktivnosti za antifašiste Mostara dio su Dana Mostarskog bataljona, koji su zbog proširenog programa produženi i trajaće do 25. novembra- Dana državnosti BiH”, saopćili su iz UABNOR Mostar.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!