UABNOR pita: Dokle je stigla istraga o vandalizmu na Partizanskom u Mostaru?

Vijesti 27. jun 202209:32 0 komentara
N1

UABNOR Mostar obratio se javnosti otvorenim pismom u kojem navode da je prošlo je 13 dana od, kako su ga oni kvalificirali, terorističkog čina izvršenog na Nacionalni spomenik BiH Partizansko spomen groblje u Mostaru.

Iz UABNOR-a kažu da još nema konkretnih rezultata istrage i da policija, tužilaštvo šuti.

“Valja podsjetiti da je par dana nakon uništavanja ovog bisera graditeljske baštine izjavu dao gospodin Slađan Bevanda, ministar u Ministarstvu unutrašnjih poslova HNK. On je tom prilikom rekao: “MUP svaki put reaguje na pravi način i pronađe počinioce, a na drugima je da to procesuiraju”. Onda je još ponovio: “Počinioce uvijek pronađemo i dovedemo pred lice pravde”, te je dodao: MUP HNK časno i pošteno radi svoj posao”, navode iz UABNOR-a.

Ukoliko ministar govori istinu, onda bi bilo dobro da javnost upozna sa rezultatima istrage, kažu iz UABNOR-a,  navod ministra Bevande da oni otkriju počinioce, a da drugi ništa ne poduzimaju i laiku je jasno da je sljedeća adresa Tužilaštvo. Ako je sve ovo tačno, nameće se pitanje zašto Tužilaštvo šuti, pitaju se iz UABNOR-a. .

Šutnja proizvodi brojne špekulacije i unosi nemir u grad. Građani, koji su u velikoj mjeri uznemireni zbog ovakvih dešavanja imaju pravo na informacije. Insistiramo na ozbiljnoj i transparentnoj istrazi. Tražimo informacije o toku istrage odmah, novode iz UABNOR-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!