Ubistvo policajca u Prijedoru: Priveden veći broj osoba, policija moli za pomoć

N1

Veliki broj osoba s područja Prijedora i Banjaluke priveden je na informativni razgovor u policijske prostorije ili prostorije tužilaštava, a zbog ubistva načelnika kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor Radenka Bašića koji je jučer ubijen hicima iz pištolja.

Kako je rekao načelnik PU Prijedor Sretoja Vujanović, istraga je proširena na veći prostor Bosne i Hercegovine, ali nije mogao dati više detalja.

“Policija poduzima sve mjere i radnje na pronalasku počinioca ubistva načelnika Sektora krim. policije Policijske uprave Prijedor Radenka Bašića. Uspostavljena je saradnja sa svim policijskim agencijama u zemlji i regionu, sa Europolom, Interpolom i FBI”, naglasio je Vujanović.

O rezultatima obdukcije nije mogao govoriti. Dodao je da se sada izuzimaju snimci videonadzora. O tvrdnjama da baš na tom mjestu nema videonadzora, nije htio govoriti.

“Ovaj slučaj svjedoči s kakvim iskušenjima se susrećemo kroz redovan rad. MUP RS je spreman odgovoriti i odgovorit će i na ovaj izazov. U narednom periodu identifikovat ćemo izvršioca djela u kojem je nažalost smrtno stradao moj kolega. Drugog motiva, osim posla, ne vjerujem da je bilo”, rekao je načelnik PU Prijedor.

Pozvao je građane i svu javnost da pomognu policiji, sarađuju i podijele informacije i saznanja koja imaju o tom slučaju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare