Učesnica Povorke ponosa: Pravo da nekoga ljubiš u svoja četiri zida nije pravo

Vijesti 14. aug 202111:09 > 14:11 5 komentara
F.Z. / N1

Uskoro će početi šetnja učesnika treće Bh. povorke ponosa u Sarajevu, a jedna od okupljenih poručuje da "pravo da nekoga ljubiš u svoja četiri zida nije pravo".

Kako je izjavila Aleks, ovaj današnji događaj je njen prvi prajd u Bosni i Hercegovini kojem prisustvuje.

F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1
F.Z. / N1

Ovdje sam da se borim za sva prava naše LGBT zajednice i da poručim da ljubav nije da se mrzi i nije da se osuđuje“, izjavila je.

Nemamo nikakav položaj s obzirom da svi koji se protive LGBT zajednici govore da imamo sva prava, molim ljude da se edukuju i da prava da nekoga ljubiš u svoja četiri zida nije pravo“, poručila je Aleks.

Javnosti se ispred Druge gimnazije u Sarajevu, odakle će krenuti Bh. Povorka ponosa, obratila i Valentina iz Tuzle, koja studira u Njemačkoj a koja je danas došla u Sarajevo zato što, kako je izjavila, podržava osnovna ljudska prava.

Smatram da svaka osoba treba da ih ima bez obzira na seksualnu orijentaciju. Imam puno prijatelja koji pripadaju ovoj zajednici i želim to da podržim“, kazala je Valentina.

F.Z. / N1

Posjetimo, U Sarajevu će danas u 12 sati biti održana treća Bh. Povorka ponosa pod sloganom “Otpor sa margine”.

Transparenti koji će učesnici nositi, kao i zastave LGBTI zajednice su posloženi, a učesnici se pripremaju za šetnju Sarajevom.

On voli njega“, “Koliko košta sloboda“, “Kome smeta ljubav“, “I lezbejka i radnica“, “Otpor sa margine” – neki su od transparenata koji će učesnici današnje Povorke ponosa nositi tokom šetnje glavnim bh. gradom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare